NewsWorksSoftwareTextBioContact
background image

Londinium

2012-09-22

302478

Yesterday the theater production Londinium premiered at Black Box Theater in Oslo. We are also playing tonight and tomorrow (Saturday and Sunday).

http://www.blackbox.no/content/titlePresentation.php?tid=2160

Playwright: Demian Vitanza. Directors: Torkil Sandsund and Miriam Prestøy Lie. Scenografi: Steingrimur Eyfjord. Sound: Trond Lossius and Torkil Sandsund. Light: Yasin Gyltepe. Actors: Marius Havik, Tov Sletta, Harald Kolaas, Birgitte Larsen, Demian Vitanza and Miriam Prestøy Lie. Supported by Norsk Kulturråd, Dramatikkens Hus, Fond For Lyd og Bilde and FFUK.

 

A Game of Dice/ Sweet Thames, run softly till I end my song/ The Last Play

De sier at det fins skoger som i sin tid drukna under Themsen. Eldgamle skoger av døde trær. Barlind, sørgepil, popler og eik. Jeg har en skog i brystet også. Først var det bare frø, men så spira det til trær i lungene mine. En hel skog i brystet.

«Londinium» er et tredelt teaterstykke om hva som hender etter at tragedien har inntruffet. Vi møter skygger av helter, mennesker som allerede har tapt, og som sitter fast i tapet. Som arkeologer driver de sjelelige utgravninger. De leter etter forklaringen på sin egen undergang; i sine seksualiserte ruiner, i Themsens historie og på en postapokalyptisk ødemark. Men uten andre verktøy enn ordene går de seg stadig vill i språklige labyrinter. De fortsetter å tape, igjen og igjen.

«Londinium» er en hyllest til London, til T. S. Eliots «The Waste Land» og til Themsen, som skyller storbyens slagg inn og ut i takt med tidevannet. Stykket er skrevet av den unge forfatteren Demian Vitanza, som debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen «URAK». «Londinium», som er hans første teaterstykke, er produsert av Sandsund/Lie i Dale i Sunnfjord.

Manus: Demian Vitanza. Regi: Torkil Sandsund og Miriam Prestøy Lie. Scenografi: Steingrimur Eyfjord. Lyd: Trond Lossius og Torkil Sandsund. Lys: Yasin Gyltepe. På scenen: Marius Havik, Tov Sletta, Harald Kolaas, Birgitte Larsen, Demian Vitanza og Miriam Prestøy Lie. Støttet av Norsk Kulturråd, Dramatikkens Hus, Fond For Lyd og Bilde og FFUK.

Up

comments powered by Disqus

 
 
 

Creative Commons License Licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Norway License. Web site hosted by BEK.